Paris 2024: ο Γιώργος Μπούγλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

15 Νοεμβρίου 2023 | Διεθνή, Δρόμος, Νέα

Ο Γιώργος Μπούγλας είχε μια εξ ορισμού δύσκολη αποστολή για το 2023.

Έπρεπε να παρουσιαστεί δυνατός σε όλους τους αγώνες που θα αγωνιζόταν με την καινούργια του ομάδα, την Ιαπωνική continental Matrix Powertag, να προσπαθήσει να διατηρήσει τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας τον περσινό του θρίαμβο, και βεβαίως να παλέψει για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών UCI, τόσο για την ατομική του κατάταξη όσο και για αυτή της χώρας μας στο σχετικό ranking της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Και όλα αυτά ανταποκρινόμενος σε ένα σκληρό πρόγραμμα συνεχόμενων ταξιδιών σε όλη την υφήλιο, τόσο με την επαγγελματική του ομάδα, όσο και με την Εθνική ομάδα δρόμου Ανδρών.

53 αγωνιστικές ημέρες και σχεδόν 6000 αγωνιστικά χιλιόμετρα μετά, δικαιούται να καμαρώνει – όπως και όλοι όσοι τον στηρίξαμε σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια – για την απόλυτη επιτυχία σε όλους τους στόχους του. Και με το παραπάνω.

Όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Matrix Powertag, αλλά οι εμφανίσεις του καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς τον έκαναν τον μόλις τρίτο Έλληνα ποδηλάτη στην ιστορία του αθλήματος που υπογράφει συμβόλαιο με επαγγελματική ομάδα, την Ισπανική Burgos-BH, κατηγορίας Pro Tour.

Όχι μόνο διεκδίκησε τη φανέλα του Πρωταθλητή αλλά έγινε ένας από τους ελάχιστους αθλητές που πετυχαίνει την back to back κατάκτησή της με μία εμφατική νίκη στους Δελφούς.

Όχι μόνο συνεισέφερε στη συλλογική συγκομιδή της Εθνικής ομάδας δρόμου Ανδρών στην προσπάθειά της για τη διεκδίκηση μίας θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού – θέση που κάθε άλλο παρά δεδομένη ήταν πέρυσι τέτοια εποχή – αλλά το έκανε συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς από όλους τους Έλληνες αθλητές (225).

Αναλυτικά η εντυπωσιακή φετινή συγκομιδή του Γιώργου (κλικ στους αγώνες για να διαβάσετε τα race reports):

Με τα σαφή και ξεκάθαρα κριτήρια τα οποία θέσπισε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Παρίσι, και μετά από μία σεζόν σαν αυτή που έφερε εις πέρας ο Γιώργος, η απόφαση της Επιτροπής Επιλογής δεν θα μπορούσε παρά να είναι ομόφωνη: ο Τρικαλινός πρωταθλητής μας θα ταξιδέψει στην πόλη του φωτός εκπροσωπώντας για πρώτη φορά την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Όλοι εμείς στην οικογένεια του Κρόνου, η διοίκηση, οι προπονητές, οι αθλητές και οι φίλοι της ομάδας αισθανόμαστε απερίγραπτη χαρά για αυτή την επιτυχία, όχι μόνο γιατί ο ΠΣ Κρόνος Νίκαιας δίνει το παρών σε 4η συνεχόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το Λονδίνο 2012 (Περικλής Ηλίας, MTB XCO), το Ρίο 2016 (Δημήτρης Αντωνιάδης, MTB XCO) και το Τόκυο 2020 (Περικλής Ηλίας, MTB XCO).

Η επιτυχία αυτή είναι και μία μεγάλη δικαίωση, καθώς δεν ξεχνάμε τον πόλεμο που δέχτηκε ο ίδιος αθλητής από τις διοικήσεις 2013-2015, όταν έφτασε πολύ κοντά στο να κρεμάσει τα ποδηλατικά του παπούτσια, αλλά τελικά αποφάσισε να παραμείνει μαχητής και μέσα από τη διαρκή προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή.

Γιώργο θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου!

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This