Back to back Πρωταθλητής Ελλάδας ο Μπούγλας

3 Ιουλίου 2023 | Αγώνες, Δρόμος

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου

1-3 Ιουλίου 2023

Αλίαρτος & Δελφοί, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

  • Ελίτ Ανδρών
  • Ελίτ Γυναικών

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Συγκλονιστική εμφάνιση από όλους τους αθλητές του Κρόνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Ανδρών Ελίτ, με αριστοτεχνικό στήσιμο από τον μετρ Γιώργο Μανιάτη με τη βοήθεια του Νίκου Αγγελίδη, και τον Τρικαλινό άσο μας να κατακτά και πάλι τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας!

Απόλυτος κυρίαρχος της τελευταίας δεκαετίας στην Αντοχή Ανδρώνο Κρόνος με τέσσερις κατακτήσεις φανέλας Πρωταθλητή Ελλάδας (2014, 2020, 2022, 2023), μετά από μια εκπληκτική ομαδική εμφάνιση στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με εκκίνηση και τερματισμό στους Δελφούς.

Ο Γιώργος, με 35 χλμ να απομένουν για τον τερματισμό, ήταν εκεί που έπρεπε, στο γκρουπ των πέντε αποσπασμένων, για να εξαπολύσει την επίθεσή του στα 5 χλμ από τον τερματισμό, κατακτώντας μια εμφατική σόλο νίκη και το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο Πρωταθλητή Ελλάδας (και τρίτο συνολικά στη σπουδαία καριέρα του).
Νωρίτερα, με μία συγκλονιστική προσπάθεια, ο εκπληκτικός Περικλής Ηλίας είχε αποσπαστεί μόνος από το 73ο μέχρι το 125ο χλμ του αγώνα, φτάνοντας τη διαφορά του από το γκρουπ στα 2 λεπτά και αναγκάζοντας τους διεκδικητές της φανέλας να «χρεωθούν» κυνηγώντας τον.
Και οι δύο πρωταθλητές μας έφτασαν στη βάση της πρώτης ανάβασης του αγώνα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, χάρη στην εκπληκτική ομαδική προσπάθεια των συναθλητών τους, οι οποίοι, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του πολύπειρου Team Manager της ομάδας μας Γιώργου Μανιάτη, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του πελοτόν, καταστέλλοντας με άνεση κάθε απόπειρα για επίθεση ή ξεκόλλημα.

Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ακόμα κι αν δεν κερδίζαμε τη φανέλα, θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος βλέποντας όλους τους αθλητές μου, μηδενός εξαιρουμένου, να δουλεύουν τόσο σωστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας ακριβώς αυτά που είχαμε πει»

Και πώς να μην είναι ικανοποιημένος ο «Μανιέ», όταν βλέπει τους δύο αρχηγούς του, δύο πρωταθλητές με τεράστια παλμαρέ, να εμπνέουν τους νεότερους συναθλητές τους οι οποίοι έδωσαν κυριολεκτικά τα πάντα μέσα στον αγώνα ως πραγματικοί ντομεστίκ επαγγελματικής ομάδας, με τον ίδιο τρόπο που και ο ίδιος εμπνέει τόσους και τόσους ποδηλάτες ως προπονητής.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών μας στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Αντοχής Ανδρών:
🥇 1ος Γιώργος Μπούγλας, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
10ος Περικλής Ηλίας
14ος Γιώργος Πνευματικός
17ος Χρήστος Σκυλοδήμος
18ος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος
24ος Κωνσταντίνος Ντανοβασίλης
DNF Αλέξανδρος Καρούσος
DNF Δημήτρης Σταυρόπουλος
DNF Ηρακλής Μπαλάφας
Την Παρασκευή στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, οι Πρωταθλητές μας Γιώργος Μπούγλας και Περικλής Ηλίας δεν κατάφεραν να βρεθούν σε καλή μέρα, καταλαμβάνοντας την 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Ο Πέτρος Γκαζώνης τερμάτισε στην 22η, ενώ ο Νικηφόρος Κουρής δεν κατάφερε να ολοκληρώσει εντός ορίου χρόνου τον αγώνα του. Στις Γυναίκες, η Ελένη Κοκολιού κατέλαβε την 6η θέση.
Συγχαρητήρια σε όλους, είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά σας και πάντα δίπλα σας!

Φωτογραφίες © Νάσος Τριανταφύλλου / www.nassostriantafyllou.gr

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This