Δύο μετάλλια για τον Μπούγλα στο Tour of Iran

1 Σεπτεμβρίου 2023 | Αγώνες, Διεθνή, Δρόμος

36th Tour of Iran (Azarbaijan)

27-31 Αυγούστου 2023

Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, Ιράν

  • UCI 2.1

Sport Organization of East Azarbaijan

Στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν στο Ιραν ταξίδεψε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Μπούγλας, προκειμένου να συμμετάσχει με την επαγγελματική του ομάδα Team Matrix Powertag στο 36ο Tour of Iran (Azarbaijan).

Στον σπουδαίο αγώνα της κεντρικής Ασίας, του οποίου την ιστορία μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, είχαμε ξανά στο παρελθόν Ελληνική συμμετοχή, το 2009, με τη θρυλική SP Tableware Cycling Team, στην πρώτη της χρονιά ως Continental ομάδα. Η ομάδα απαρτιζόταν από τους Γιάννη Ταμουρίδη, Ανέστη Κουρμπέτη, Γιώργο Καράτζιο, Μανώλη Δασκαλάκη και Alexey Schebelin.

Ήδη από το πρώτο ετάπ (Tabriz – Urmia, 153,8χλμ) ο Γιώργος έδειξε τη φοβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο σπριντ του τερματισμού και προσθέτοντας άλλους 3 βαθμούς UCI στο κυνήγι της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024.
Ο Τρικαλινός Πρωταθλητής, τερμάτισε στη δεκάδα (7ος) και στο 2ο ετάπ του Γύρου (Tabriz – Jolfa, 148,9χλμ), ενώ εντυπωσίασε τους πάντες με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο 3ο ετάπ (Jolfa – Benis, 128,3χλμ) σε ανηφορικό τερματισμό. Η 7η ήταν η θέση του και στο 4ο ετάπ (Tabriz – Sarein, 210,3χλμ), ενώ η κόπωση τον περιόρισε στην 22η θέση στο 5ο και τελευταίο ετάπ (Sarein – Tabriz, 197,9χλμ).
Με την ολοκλήρωση του Γύρου, ο Γιώργος κατέλαβε την 18η θέση στη Γενική κατάταξη (+2:01) προσθέτοντας συνολικά 11 βαθμούς UCI στη βαθμολογία της χώρας μας.
Γιώργο συγχαρητήρια και καλή επιστροφή!
kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This