Σπουδαίες εμφανίσεις από Μπούγλα-Ηλία σε Κίνα και Σαρδηνία

3 Σεπτεμβρίου 2024 | Αγώνες, Διεθνή, Δρόμος, Χώμα

Σε Κίνα και Σαρδηνία αγωνίστηκαν οι Πρωταθλητές μας Γιώργος Μπούγλας και Περικλής Ηλίας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου με την Burgos BH και την Tabros Racing Team αντίστοιχα.

O Γιώργος, μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης σε συνέχεια της συγκλονιστικής του εμφάνισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024, ταξίδεψε με την επαγγελματική του ομάδα στην Κίνα, προκειμένου να αγωνιστεί στο Trans-Himalaya Cycling Race (UCI 2.2) και το γνώριμο σε εκείνον 15ο Tour of Hainan (2.Pro), στο οποίο έχει «γράψει» μία τέταρτη θέση στο 5ο ετάπ του 2018, αγωνιζόμενος τότε με την Ningxia Sports Lottery – Livall.

Στον πρώτο αγώνα, ένα εξοντωτικό τριήμερο με εκκινήσεις και τερματισμούς σε υψόμετρο μεταξύ 3 και 4 χιλιάδων μέτρων, ο πρωταθλητής μας τα πήγε περίφημα, καταφέρνοντας να τερματίσει στη 17η θέση της γενικής κατάταξης, +1:16 από τον συναθλητή του Aaron Gate που κατέκτησε την κίτρινη φανέλα!

Στο 5ήμερο Tour of Hainan (UCI 2.Pro) συνεχίστηκε η εξαιρετική ομαδική δουλειά της Burgos BH (θυμίζουμε, κορυφαία ομάδα του ΔΕΗ International Tour of Hellas), με τον Gate να κατακτά και πάλι τη φανέλα της γενικής κατάταξης, κάνοντας το δύο στα δύο για την Ισπανική ομάδα στην περιοδεία της στην Κίνα, και τον Γιώργο να φτάνει μια ανάσα από το βάθρο με την κατάκτηση της 5ης θέσης στο τελευταίο ετάπ του αγώνα σε ένα μαζικό σπριντ στη Sanya μετά από 203,4 χιλιόμετρα.

Επόμενος αγώνας για τον Τρικαλινό πρωταθλητή μας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δρόμου, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Limburg της Φλάνδρας.

Φωτογραφίες: Tour of Hainan

Ο Περικλής, σε αναζήτηση αγώνων που θα του δώσουν την απαραίτητη αγωνιστική ένταση εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη, αγωνίστηκε στο τετραήμερο Rally di Sardegna MTB, κατηγορίας S2.

Ο αγώνας, συνολικής απόστασης 180 χλμ, με περισσότερα από 7.000μ υψομετρικά, έδωσε την ευκαιρία στον Πρωταθλητή μας να αγωνιστεί απέναντι σε σπουδαίους αθλητές της ορεινής ποδηλασίας, μεταξύ των οποίων και ο θρύλος Jaroslav Kulhavy, παίρνοντας τη νίκη στο πρώτο ετάπ και τη δεύτερη θέση στο τρίτο.

Δυστυχώς ένα σκασμένο ελαστικό στο 2ο ετάπ του στέρησε πολύτιμο χρόνο στο κυνήγι της νίκης στη γενική κατάταξη, παρ’ όλα αυτά με τη συγκλονιστική του προσπάθεια την τελευταία ημέρα κατάφερε να ανέβει από την τρίτη στη δεύτερη θέση μαζεύοντας τη διαφορά του από τον τελικό νικητή από τα 2’ 58” σε μόλις 26” και κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Συγχαρητήρια Γιώργο και Περικλή, η ποδηλατική οικογένεια του Κρόνου είναι υπερήφανη που αποτελείτε μέλη της!

Φωτογραφίες: Rally di Sardegna MTB
kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This