Εκπληκτικός ο Σκυλοδήμος στο Aegeas Road Race

20 Φεβρουαρίου 2024 | Αγώνες, Δρόμος

Aegeas Road Race
18 Φεβρουαρίου 2024
Μαλακάσα
  • Έφηβοι
  • Άνδρες Ελίτ, Νέοι, Μάστερς
  • Γυναίκες Ελίτ, Μάστερς
ΑΟ Θησέας & WOB Races

Μία νέα διοργάνωση από τον ΑΟ Θησέας και τη WOB Races προστέθηκε στο φετινό καλεντάρι της ΕΟΠ, ανοίγοντας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου την ποδηλατική σεζόν και στο δρόμο.

Αυτό που μέχρι πέρυσι γνωρίζαμε ως Gran Fondo Αιγέας, φέτος απέκτησε νέα μορφή, με τη συμμετοχή αθλητών με αγωνιστικό δελτίο αποκλειστικά ως μέλη ομάδας (σωματειακής, Εθνικής ή μικτής), αποτελούμενης από 4 έως 7 μέλη, με τον περιορισμό να μην ισχύει για τις Γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν ατομικά.

Ο αγώνας εντάχθηκε σε μία νέα σειρά αγώνων, τη Worldofbike League 2024, με τους επόμενους να προγραμματίζονται για τις 31/3 (Apollon RR), 2/6 (Omphalios Classic) και 30/9 (Theseus). Τέλος, σημαντική βελτίωση στη μορφή του αγώνα, η επιμήκυνση της διαδρομής, η οποία έφτασε στα 123 χλμ για όλες τις κατηγορίες.

Με τις συμμετοχές να αγγίζουν τις 200, συμμετείχαμε με δύο μικτές ομάδες, την Kronos και την Kronos Masters.

Ο Χρήστος Σκυλοδήμος, πραγματοποιώντας μάλλον τον καλύτερο μέχρι σήμερα αγώνα του, και με την πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης να έχει ουσιαστικά κριθεί στα τελευταία 10χλμ, με το Νικηφόρο Αρβανίτου (ΑΟ Θησέας) να βλέπει πρώτος την καρό σημαία, βρέθηκε με τον Γιάννη Ηλιάδη του Αιόλου να κυνηγούν τους Κορτσιδάκη (ΠΟΧ Τάλως), Μανωλίδη (ΑΕΚ) και Δούζα (ΠΓΣ Λάρισας) και να τους πιάνουν στα 4χλμ από τον τερματισμό.

Με αψεγάδιαστη διαχείριση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ένα σπριντ για σεμινάριο στα τελευταία 300μ, ο Χρήστος επικράτησε στο γκρουπ των 5 αθλητών που σχηματίστηκε, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία Ανδρών Ελίτ και τη 2η θέση της Γενικής κατάταξης!

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μανιάτης δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Χρήστο, έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια και ήρθε ο καιρός να ανταμειφθεί για τους κόπους του. Τα νούμερά του είναι πάρα πολύ καλά και είχε και πέρυσι ευκαιρίες, όμως, ατυχίες και κάποια λάθη δεν του επέτρεψαν να έχει αποτελέσματα αντάξια των δυνατοτήτων του. Πλέον όμως ωριμάζει ως αθλητής και είμαι σίγουρος ότι θα πάει ακόμα καλύτερα”.

Στο βάθρο όμως ανέβηκε μετά από εξαιρετικό αγώνα, και ο Μύρωνας Κονταξής, τερματίζοντας στην 3η θέση της κατηγορίας Εφήβων!

Μία πολύ σπουδαία επιτυχία για την ομάδα μας, μια και ο Μύρωνας είναι ένας αθλητής που έχει βγει από τα σπλάχνα του Κρόνου, και μετά τις περσινές του θέσεις στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας και του Tour of Thessaly, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες από το προπονητικό μας επιτελείο.

Επιστέγασμα της συνολικής εξαιρετικής εικόνας της ομάδας στον πρώτο αγώνα δρόμου της σεζόν, η κατάκτηση της 1ης θέσης και στην Ομαδική κατάταξη, βραβείο που παρέλαβε ο ενορχηστρωτής της επιτυχίας Γιώργος Μανιάτης.

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθειά σας και θερμές ευχαριστίες στους πολύτιμους Χορηγούς μας!

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα των αθλητών μας και φωτογραφίες από τον Νάσο Τριανταφύλλου (περισσότερες στο https://www.nassostriantafyllou.gr/-/galleries/greek-cycling/2024/20240218_aigeas_rr).

Αποτελέσματα Aegeas Road Race

Αθλητής

Θέση

Κατηγορία

Αθλητής

Σκυλοδήμος Χρήστος

Θέση

🥇 1

Κατηγορία

Ανδρών Ελίτ

Αθλητής

Κονταξής Μύρωνας

Θέση

🥉 3

Κατηγορία

Εφήβων

Αθλητής

Μελιούμης Δημήτριος

Θέση

4

Κατηγορία

Μάστερ Δ

Αθλητής

Μπαλάφας Ηρακλής

Θέση

5

Κατηγορία

Νέων Ανδρών

Αθλητής

Σούμας Σταύρος

Θέση

5

Κατηγορία

Μάστερ Δ

Αθλητής

Βουκελάτος Νικόλαος

Θέση

6

Κατηγορία

Ανδρών Ελίτ

Αθλητής

Ντέρος Κωνσταντίνος

Θέση

6

Κατηγορία

Εφήβων

Αθλητής

Σιάχος Ανεμπόδιστος

Θέση

7

Κατηγορία

Μάστερ Γ

Αθλητής

Παπαποστόλου Αναστάσιος

Θέση

9

Κατηγορία

Μάστερ Β

Αθλητής

Παπαδογεωργής Γεώργιος

Θέση

10

Κατηγορία

Ανδρών Ελίτ

Αθλητής

Κατίκας Χαράλαμπος

Θέση

11

Κατηγορία

Μάστερ Γ

Αθλητής

Παπίτσης Δημήτριος

Θέση

23

Κατηγορία

Μάστερ Γ

Αθλητής

Τριανταφύλλου Ανδρέας

Θέση

26

Κατηγορία

Ανδρών Ελίτ

Αθλητής

Μπουτούρης Παναγιώτης

Θέση

DNF

Κατηγορία

Μάστερ Β

Φωτογραφίες

© Νάσος Τριανταφύλλου | www.nassostriantafyllou.gr

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This