Μαγικό διήμερο με 18 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πίστας Κ17-Κ19

3 Μαΐου 2024 | Αγώνες, Πίστα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημας Πίστας

30 Απριλίου – 1 Μαΐου 2024

Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ
  • Παίδες – Κορασίδες
  • Έφηβοι – Νεάνιδες
Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Ένα εκπληκτικό διήμερο για τους αθλητές του ΠΣ Κρόνος Νίκαιας των κατηγοριών Κ19-Κ17 με την κατάκτηση συνολικά 18 μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Παίδων-Κορασίδων-Εφήβων-Νεανίδων.

Το προπονητικό μας επιτελείο, με επικεφαλής τον ειδικό στα αγωνίσματα πίστας Νίκο Αγγελίδη, συνεπικουρούμενο από τον Ανέστη Κουρμπέτη, την Ιωάννα Πλέγα Γαβριλάκη και το Γιώργο Μανιάτη, αφού προετοίμασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα μας, την καθοδήγησε για μία ακόμα χρονιά μαεστρικά στο δρόμο προς μία εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων.

Η αρχή έγινε με τον πρώτο τελικό του διημέρου, το Ομαδικό Πουρσουίτ Εφήβων, όπου οι Δημήτρης Κατάκης, Μύρωνας Κονταξής, Κωνσταντίνος Μπερδεμπές και Κωνσταντίνος Ντέρος, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής τους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 4:38.288.

Τη σκυτάλη στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας πήραν τα ατομικά αγωνίσματα, με τον Κωνσταντίνο Ντέρο να ανεβαίνει άλλες δύο φορές στο βάθρο του πανελληνίου πρωταθλήματος, με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Σπριντ και του χάλκινου μεταλλίου στα 500μ Εφήβων, ενώ στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχαν και οι Δήμητρα Μπακαθανάση (Νεάνιδες, 7η) και Γεωργία Πουλάκου (Κορασίδες, 15η).

Θέση στο βάθρο και για τον έτερο νεοαποκτηθέντα αθλητή μας, Κωνσταντίνο Νομικό, με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Ατομικό Πουρσουίτ Παίδων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και για τους δύο αθλητές, αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν η πρώτη τους αγωνιστική επαφή με τα αγωνίσματα της πίστας, δείγμα της επίμονης και αποτελεσματικής δουλειάς του προπονητικού μας επιτελείου.

Φωτογραφίες

© Νάσος Τριανταφύλλου | www.nassostriantafyllou.gr

Όπως ξεκίνησε η πρώτη ημέρα, ξεκίνησε και η δεύτερη, με τον σπεσιαλίστα στους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης, Κωνσταντίνο Μπερδεμπέ, να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας στο Ατομικό Πουρσουίτ Εφήβων!

Στο Ομαδικό σπριντ, οι αθλητές μας ανέβηκαν στο βάθρο τόσο στην κατηγορία Παίδων, με τους Δημήτρη Κατάκη και Γιάννη Κουρούνη να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο, όσο και στην κατηγορία Εφήβων, με τους Μύρωνα Κονταξή, Κωνσταντίνο Ντέρο και Δημήτρη Κατάκη να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Με ένα ακόμα μετάλλιο, αυτή τη φορά αργυρό, στο Κέιριν Εφήβων, έκλεισε ο Κωνσταντίνος Ντέρος την προσπάθειά του στο φετινό πρωτάθλημα. Κοντά στο βάθρο του αγωνίσματος για την κατηγορία Κορασίδων και η Δήμητρα Μπακαθανάση με την 4η θέση.

Στο Σπριντ Παίδων, ο Γιάννης Κουρούνης πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις στους αγώνες για τις θέσεις 3-4, κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο αγώνισμα συμμετείχε και η Γεωργία Πουλάκου (Κορασίδες).

Επιστροφή στα αγωνίσματα αντοχής με το Elimination, και τους αθλητές μας να κατακτούν δύο αργυρά μετάλλια: ο Κωνσταντίνος Νομικός στους Παίδες και ο Μύρωνας Κονταξής στους Εφήβους (παρά την πτώση του 4 στροφές πριν το τελευταίο σπριντ), ενώ η Δήμητρα Μπακαθανάση κατέλαβε την 4η θέση στις Νεάνιδες, με τη Γεωργία Πουλάκου να συμμετέχει στην κατηγορία Κορασίδων.

Το κερασάκι στη φετινή μας παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Κ19-Κ17, ήρθε από τον Μύρωνα Κονταξή ο οποίος με μια εκπληκτική εμφάνιση, κατέκτησε άλλο ένα μετάλλιο – αργυρό και πάλι – αγωνιζόμενος στο Σκρατς Εφήβων. Στο αγώνισμα συμμετείχαν επίσης και οι Μπακαθανάση και Πουλάκου, σε Νεάνιδες και Κορασίδες αντίστοιχα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας – αθλήτριες, αθλητές και προπονητικό επιτελείο – για την προσπάθειά σας!

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This