Καλές εμφανίσεις από Περικλή Ηλία και Γιώργο Μπούγλα στην Ασία

11 Οκτωβρίου 2023 | Αγώνες, Διεθνή, Δρόμος

15th Tour of Hainan

5-9 Οκτωβρίου 2023

Κίνα

  • UCI 2.Pro

Tour of Hainan Organizing Committee

Με σπουδαίους αντιπάλους αγωνίστηκαν σε Κίνα και Ιαπωνία οι δύο Πρωταθλητές μας.

Ο Περικλής Ηλίας, αγωνιζόμενος με την επαγγελματική του ομάδα Li-Ning Star (Κίνα – Continental) στον 15ο Tour of Hainan κατηγορίας UCI 2.Pro, ολοκλήρωσε τον αγώνα καταλαμβάνοντας την 21η θέση στη Γενική Κατάταξη.

Ο Πρωταθλητής μας κατάφερε να διατηρεί καλή επαφή με την κορυφή και στα 5 ετάπ του Γύρου, τερματίζοντας τελικά +3’21” πίσω από τον σπουδαίο 47χρονο Ισπανό Oscar Sevilla της Κολομβιανής Team Medellin EPM (13 συμμετοχές σε Grand Tours, 2ος στη Vuelta του 2001, μέλος της T-Mobile του 2006 με Rogers, Ullrich, Greipel, Cavendish κ.ά.).

Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πήγαν πολύ καλά όλοι οι αγώνες στους οποίους συμμετείχα στην Ασία με τη Li-Ning Star. Στο Hainan ήμουν πολύ καλά, όμως είχα εντολή από την ομάδα να δουλέψω για τον συναθλητή μου Junghi Shao που διεκδικούσε την πρωτιά στην κατάταξη του καλύτερου Ασιάτη αναβάτη, οπότε δεν κινήθηκα πολύ επιθετικά.

Παρ’ όλα αυτά στο τελευταίο ετάπ καταφέραμε με τον Πολ (σ.σ. Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, ο οποίος αγωνίστηκε στο Tour of Hainan με την Roojai Online Insurance), τον Chris Froome και άλλους 5 αθλητές ένα καλό ξεκόλλημα, για 150 χιλιόμετρα, όμως αναγκάστηκα να περιμένω, ακολουθώντας τις οδηγίες της ομάδας.

Επιστρέφω στην Ελλάδα μετά από 1,5 μήνα εδώ στην Κίνα, προκειμένου να συμμετάσχω στην 37η Ανάβαση Υμηττού.

Φωτογραφίες © Tour of Hainan / 小曾 / Xin Yuand

Tour de Kyushu

7-9 Οκτωβρίου 2023

Ιαπωνία

  • UCI 2.1

Tour de Kyushu Association

Με τρεις Νεοζηλανδούς από τρεις διαφορετικές ομάδες να κάνουν το 1-2-3 στο τελευταίο ετάπ του Tour de Kyushu στην Ιαπωνία, ο Πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Μπούγλας έκλεισε τον τριήμερο Γύρο κατηγορίας UCI 2.1 καταλαμβάνοντας τη 13η θέση στο ετάπ, αγωνιζόμενος με την επαγγελματική του ομάδα Matrix Powertag (Ιαπωνία – Continental).

Όλοι οι αγώνες εδώ στην Ιαπωνία έχουν πολύ υψηλό επίπεδο, με… γκάζι από το πρώτο χιλιόμετρο. Πέρα από τις ομάδες που ταξιδεύουν από το εξωτερικό για να αγωνιστούν εδώ, και οι Ιάπωνες αναβάτες είναι πραγματικά πολύ δυνατοί! Το Tour de Kyushu είναι ένας ακόμα πολύ δύσκολος αγώνας, με το δεύτερο, το ούτως ή άλλως σκληρότερο, ετάπ να διεξάγεται υπό καταρρακτώδη βροχή και με πολύ κρύο.

Στο τελευταίο ετάπ αποσπαστήκαμε 20 άτομα στο πρώτο σπριντ ανάβασης, και μας έπιασαν γύρω στο 60ο-70ο χλμ. Από κει και πέρα ο αγώνας πήγαινε πολύ δυνατά μέχρι το τέλος, και η διαδρομή δεν ήταν και επίπεδη! Όμως κρατήθηκα στο γκρουπ, και όταν είδα ότι δεν θα πιάναμε τους τρεις Νεοζηλανδούς για πολύ λίγο, και ότι το βάθρο είχε πλέον κριθεί, προτίμησα να μη σπριντάρω.

Ο Γιώργος παραμένει στην Ιαπωνία και την Utsonomiya για το περίφημο Japan Cup Cycle Road Race, κατηγορίας 1.Pro, με τις συμμετοχές να προκαλούν ίλιγγο, καθώς στη γραμμή εκκίνηση θα βρεθούν μεταξύ άλλων, 7 ομάδες World Tour (Soudal-Quick Step, Lidl-Trek, Bahrain-Victorious, EF Education EasyPost, Intermarche Circus Wanty, Cofidis, Jayco AlUla) και 3 Pro Tour (Israel Premier Tech, Lotto Dstny, Team Novo Nordisk).
Περικλή και Γιώργο, συγχαρητήρια!

Φωτογραφίες © Satoru Kato

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This