Από το Πανελλήνιο δρόμου στο Πριγκηπάτο της Ανδόρρας ο Περικλής

10 Ιουλίου 2023 | Αγώνες, Διεθνή, Χώμα

Andorra Epic Pyrenees

5-8 Ιουλίου 2023

Πριγκηπάτο της Ανδόρρας

The IRONMAN Group, Epic Series

Χωρίς ανάσα μετά τη συγκλονιστική του εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, ο Πρωταθλητής μας Περικλής Ηλίας ταξίδεψε στο Πριγκηπάτο της Ανδόρρας και στα Πυρηναία προκειμένου να συμμετάσχει στο 4ήμερο Andorra Epic.

Ο Περικλής συμμετείχε στον αγώνα με τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας MTB Marathon (και τα… γνωστά σειρήτια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή φυσικά στο μανίκι) με την TABROS Racing Team και συναθλητή τον Ιταλό Mattia Talento, με μία διαδρομή 42χλμ και 1550μ θετικών υψομετρικών να ανοίγει την αυλαία μίας σκληρής και απαιτητικής δοκιμασίας για την ομάδα.
Ένα σκασμένο ελαστικό όμως, που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια υπερβολικά πολύ χρόνου μέχρι να επισκευαστεί, στέρησε την ευκαιρία από το δίδυμο για τη διεκδίκηση ενός καλού αποτελέσματος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του αγώνα, αναγκάζοντάς τους δύο αθλητές της TABROS Racing Team να περιοριστούν στη 13η θέση της κατηγορίας UCI Men και την 39η της Γενικής κατάταξης.
Στο δεύτερο ετάπ, με εκκίνηση από το Resort Pal / Arinsal σε υψόμετρο 1900μ και τερματισμό μετά από 58χλμ και 1460μ θετικά – 2165μ αρνητικά υψομετρικα στο La Massana, οι δύο αθλητές είχαν την ευκαιρία να δείξουν δείγμα από τις δυνατότητές τους, καλύπτοντας σημαντικό έδαφος στη γενική κατάταξη και σκαρφαλώνοντας από την 39η στην 11η θέση.

Στο τρίτο ετάπ, με 2580μ θετικά υψομετρικά να απλώνονται σε 65χλμ από το Canillo στο La Massana, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Έλληνα πρωταθλητή MTB Marathon, ο οποίος σιγά σιγά επανήλθε, μετά από την εξαντλητική προσπάθειά του στο Πανελλήνιο Δρόμου της Κυριακής και το πολύωρο ταξίδι μέχρι το Πριγκηπάτο την Τρίτη, οι δύο αθλητές ανέβηκαν ακόμα μία θέση στη Γενική κατάταξη.

Με το πέρας και της 4ης και τελευταίας ημέρας του Andorra Epic, οι Περικλής Ηλίας και Mattia Talento, βρέθηκαν στην 10η θέση της κατηγορίας UCI Men και την 11η της Γενικής κατάταξης.
Περικλή συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου και τον αγώνα σου, κάθε συμμετοχή σου στο χώμα, ειδικά σε αγώνες MTB Marathon, προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους φίλους της ποδηλασίας.

Φωτογραφίες © Νάσος Τριανταφύλλου / www.nassostriantafyllou.gr

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This