Τρίτος στη Γενική του Γύρου Αλβανίας ο Περικλής

27 Μαΐου 2023 | Αγώνες, Διεθνή, Δρόμος

80th Tour of Albania – Turi i 80 i Shqipërisë

22-26 Μαΐου 2023

Αλβανία

  • UCI 2.2

Federata Shqiptare e Ciklizmit – Αλβανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Επιστροφή για τον Περικλή Ηλία στην Αλβανία μετά το 2017 και την 5η θέση του στη GC, ώστε να συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα δρόμου Ανδρών στο 5ήμερο Turi i 80 i Shqipërisë (80th Tour of Albania, UCI 2.2).

Στο πρώτο ετάπ του Γύρου, 142,3χλμ από τα Τίρανα στο Kërrabë, ο Πρωταθλητής μας κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου προσθέτοντας έναν ακόμα πόντο στη συγκομιδή της Εθνικής μας ομάδας στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024.
Στο 2ο ετάπ, 153,3χλμ από τα Τίρανα στο Ελμπασάν, ο Περικλής κατάφερει να πάρει την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου στην κατάταξη των βουνών, την οποία και κράτησε μέχρι το τελευταίο ετάπ και την ολοκλήρωση του Γύρου.
Επιπλέον, παρέμεινε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, μετά από μία εντυπωσιακή ημέρα για τους Έλληνες αθλητές, όπου οι Γιώργος Μπουτόπουλος, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Νικηφόρος Αρβανίτου έκαναν το 1-2-3.
Ο Περικλής κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος του Γύρου, όχι μόνο την κόκκινη φανέλα, αλλά και την τρίτη θέση στο βάθρο της γενικής κατάταξης, συνεισφέροντας συνολικά 26 βαθμούς στην προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας.
Σπουδαίες εμφανίσεις συνολικά από όλους τους Έλληνες ποδηλάτες, με ελληνική παρουσία στα βάθρα όλων των ετάπ, δύο νίκες (Μπουτόπουλος – Τζωρτζάκης), κατάκτηση – εκτός από την κόκκινη φανέλα από τον Περικλή – και της πράσινης των πόντων από τον Νικηφόρο Αρβανίτου και την Εθνική ομάδα μας να κατακτά την κορυφή στην ομαδική κατάταξη!
Συγχαρητήρια σε όλους!

Φωτογραφίες © Νάσος Τριανταφύλλου / www.nassostriantafyllou.gr

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This