Ακόμα δύο νίκες για τον Σκυλοδήμο στα Ιωάννινα

8 Οκτωβρίου 2024 | Αγώνες, Δρόμος

Εθνικό Κύπελλο Δρόμου & Ανάβαση Μιτσικελίου

5-6 Οκτωβρίου 2024

Ιωάννινα
  • Άνδρες – Γυναίκες Ελίτ / Κ23
  • Έφηβοι – Νεάνιδες
  • Μάστερς
ΠΑΣ Ιωαννίνων & ΕΟΠ

Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Χρήστος Σκυλοδήμος, ο οποίος μετά την επικράτησή του στην Ανάβαση Φυλής πριν από 2 εβδομάδες, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τόσο στη 17η Ανάβαση Μιτσικελίου, όσο και στην Ανάβαση Ανηλίου, αγώνα που αποτελεί μέρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Δρόμου, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Ο Χρήστος με εκπληκτικές εμφανίσεις και τις δύο αγωνιστικές ημέρες – σε διοργάνωση του ΠΑΣ Ιωαννίνων – αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία Ανδρών (3ος γενικής) στον αγώνα του Σαββάτου, μίας από τις δυσκολότερες αναβάσεις στο καλεντάρι, απόστασης 15 χλμ και 1000μ υψομετρικών, ο οποίος πραγματοποιείται στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων από τους Γερμανούς το 1943, με χρόνο 45:16.

Στον αγώνα της Κυριακής, απόστασης 97 χλμ και 2000μ υψομετρικών, ο αθλητής του Κρόνου κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση όχι μόνο στην κατηγορία Ανδρών, αλλά και στη Γενική κατάταξη, με χρόνο 2:39:43 και εξαιρετικό σπριντ στα τελευταία 300μ.

Την αποστολή της ομάδας μας στα Ιωάννινα συνόδεψε ο προπονητής μας Γιώργος Μανιάτης, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μας είπε:

«Είχαμε τη χαρά να αγωνιστούμε το Σαββατοκύριακο σε δύο εξαιρετικούς αγώνες, με τους ανθρώπους του ΠΑΣ Ιωαννίνων να κάνουν πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς οι συμμετοχές δεν ήταν πολλές, κάτι που είναι κρίμα για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι διοργανωτές.

Αγωνιστικά, ο Χρήστος έδειξε και αυτό το διήμερο ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παίρνοντας δύο νίκες στην κατηγορία Ανδρών. Το τεραίν του ταιριάζει, όμως δεν αρκεί αυτό, καθώς πρόκειται για έναν αθλητή που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες επί σειρά ετών, και που πλέον βλέπει τους κόπους του να αποδίδουν καρπούς. Μαζί με την συνεχή προσήλωση στο προπονητικό πρόγραμμα, χρειάζεται και η εμπειρία που αποκτάται σταδιακά, και την οποία πλέον ο Χρήστος αρχίζει να αξιοποιεί και να κερδίζει αγώνες.

Στα Ιωάννινα έκανε εξαιρετικό αγώνα και ο Παπαδογεωργής, ειδικά τη δεύτερη ημέρα, ακολουθώντας την τακτική που είχαμε συζητήσει πριν την εκκίνηση και παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια με την εμφάνισή του.

Συνεχίζουμε την επόμενη Κυριακή με το Road Race Theseus όπου η ομάδα θα αγωνιστεί με πλήρη σύνθεση».

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας και το προπονητικό μας επιτελείο!

Σταθερά δίπλα στις προσπάθειές μας, οι Χορηγοί μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστίες επίσης και στον διοργανωτή ΠΑΣ Ιωάννινων για τη άψογη φιλοξενία και την εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών διεξαγωγής του αγώνα.

17Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΜΙΤΣΙΚΕΛΙΟΥ

ΘέσηΌνομαΚατηγορία
1 🥇Σκυλοδήμος ΧρήστοςΆνδρες Ελίτ
6Κονταξής ΜύρωναςΈφηβοι
11Παπαδογεωργής ΓεώργιοςΆνδρες Ελίτ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΡΟΜΟΥ

ΘέσηΌνομαΚατηγορία
1 🥇Σκυλοδήμος ΧρήστοςΆνδρες Ελίτ
4Κονταξής ΜύρωναςΈφηβοι
8Παπαδογεωργής ΓεώργιοςΆνδρες Ελίτ
kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This