Θετική παρουσία στη Ρόδο για Μπούγλα-Ηλία-Σκυλοδήμο

21 Μαρτίου 2024 | Αγώνες, Διεθνή, Δρόμος

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου οι διεθνείς αγώνες δρόμου που διεξάγονται για 8η χρονιά στη Ρόδο, σε συνδιοργάνωση της Sports Tours Hellas και του Ροδήλιου ΠΟ Ρόδου, με τη συμμετοχή 24 ομάδων μεταξύ των οποίων και οι Εθνικές ομάδες δρόμου Ελλάδας και Κύπρου.

Ο ΠΣ Κρόνος Νίκαιας έδωσε το παρών στους αγώνες με τους Πρωταθλητές μας Γιώργο Μπούγλα και Περικλή Ηλία αλλά και τον πρωτοεμφανιζόμενο με το εθνόσημο Χρήστο Σκυλοδήμο, ενώ ο αθλητής και προπονητής μας Ανέστης Κουρμπέτης καθοδήγησε την Εθνική Κύπρου από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Μπούγλας στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024, αγωνίστηκε στο διήμερο Visit South Aegean Islands κατηγορίας UCI 2.2 (2-3 Μαρτίου), και σε συνέχεια των θετικών εμφανίσεών του με την Burgos BH, κατέλαβε τη 10η  θέση στο 1ο ετάπ, τη 14η στο 2ο και τελικά τη 12η στη Γενική κατάταξη (+41”).

O Περικλής Ηλίας, στους πρώτους του αγώνες στο δρόμο για φέτος, κατέλαβε την 41η θέση στη Γενική κατάταξη του Visit South Aegean Islands (+2:00), ενώ στο Rhodes GP by Culture & Sports Organization (UCI 1.2, 186χλμ) τερμάτισε στο πρώτο γκρουπ και την 52η θέση.

Η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται για την εποχή, επιβεβαιώθηκε στον Πρόλογο του τελευταίου αγώνα της σειράς, του Tour of Rhodes Powered by Rodos Palace (UCI 2.2), όπου στη χρονοανάβαση της Φιλερήμου κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 162 αθλητές, 19” πίσω από το Νορβηγό Andre Drege, μετέπειτα νικητή και της Γενικής Κατάταξης.

Στο 1ο ετάπ ο Περικλής, ενώ έφτασε στην κορυφή της ανάβασης της ημέρας με τους πρώτους 15 αθλητές, δυστυχώς στην κατάβαση που ακολουθούσε έχασε πολύτιμο έδαφος, με αποτέλεσμα να τερματίσει 5:02 πίσω από τον νικητή Scott McGill.

Με το 2ο ετάπ να εξελίσσεται μάλλον με «συντηρητικό» ρυθμό (+34” για τον πρωταθλητή μας), η τρίτη και τελευταία ημέρα του Γύρου Ρόδου ήταν αυτή όπου «έπεσαν κορμιά», με εξοντωτικό ρυθμό στον Προφήτη Ηλία, μια και οι συνδιεκδικητές της κίτρινης φανέλας αποφάσισαν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους απέναντι στον Drege.

Ο Περικλής, ιδιαίτερα δραστήριος στον αγώνα, κατάφερε να τερματίσει στο ολιγομελές 2ο γκρουπ +2:29 από τον νικητή Alessandro Romele και να καταλαμβάνει τελικά την 37η θέση στη Γενική κατάταξη (+8:33).

Δίπλα στους πολύπειρους πρωταθλητές μας, το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα δρόμου Ανδρών πραγματοποίησε στη Ρόδο ο αθλητής μας Χρήστος Σκυλοδήμος, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες από τη συμμετοχή του στους διεθνείς αγώνες του νησιού.

Απτόητος ακόμα κι από την εμπλοκή του σε πτώση η οποία τον ανάγκασε σε αλλαγή ποδηλάτου μόλις στο πρώτο ετάπ του πρώτου αγώνα της σειράς, ο Χρήστος έδωσε το παρών στην εκκίνηση και πάλεψε και τις 7 αγωνιστικές ημέρες, απέναντι σε αθλητές με πολλαπλάσια εμπειρία σε διεθνείς αγώνες, βάζοντας τις βάσεις για μία δυνατή χρονιά, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας, αλλά και σε ολόκληρη την Εθνική ομάδα για την προσπάθειά της.

Φωτογραφίες

© Νάσος Τριανταφύλλου | www.nassostriantafyllou.gr

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This