Χάλκινο μετάλλιο για τον Περικλή στα Κανάρια

16 Φεβρουαρίου 2024 | Αγώνες, Διεθνή, Χώμα

Έναρξη της αγωνιστικής σεζόν για τον Πρωταθλητή μας Περικλή Ηλία με δύο σπουδαίους 4ήμερους αγώνες XCM σε Ισπανικό έδαφος, και συγκεκριμένα στο Lanzarote των Κανάριων Νήσων για το Club La Santa 4 Stage Mountain Bike Race (UCI S1) και στο Oropesa del Mar της Βαλένθια για το Mediterranean Epic (UCI Hors Catégorie).

Ο Περικλής μετά από μακρά απουσία από αγώνες MTB στο κορυφαίο επίπεδο, μια και πέρυσι επικεντρώθηκε στο δρόμο, επανήλθε εντυπωσιακά, ξεκινώντας το 2024 με θέσεις στο βάθρο και των τεσσάρων ετάπ στο Lanzarote και την 3η θέση στη Γενική κατάταξη.

«Πρώτος αγώνας για το 2024, σε ένα καινούργιο για μένα μέρος με πολύ γρήγορες διαδρομές, σε εντυπωσιακές τοποθεσίες και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος για το ξεκίνημα, μετά από τη μεγάλη απουσία μου από αγώνες MTB τέτοιου επιπέδου, και η τρίτη θέση της γενικής είναι πολύ σημαντική και για την Ιταλική Tabros Racing με την οποία αγωνίστηκα», μας είπε ο Έλληνας Πρωταθλητής.

Μετά τις εξωτικές Κανάριες Νήσους, σειρά πήρε η ηπειρωτική Ισπανία, με τον Περικλή να ταξιδεύει στη Βαλένθια και την Oropesa del Mar για έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα.

Το Mediterranean Epic, ο ένας από τους μόλις 3 αγώνες XC Marathon τους οποίους η UCI έχει κατατάξει στην κατηγορία Hors Categorie, επιφυλάσσει για τους συμμετέχοντες 6.018 μ. θετικών υψομετρικών στα 261,6 χλμ των τεσσάρων ετάπ του.

Όπως είναι λογικό, αυτός ο αγώνας – πρόκληση προσελκύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους αναβάτες XC Marathon του κόσμου, με τη φετινή χρονιά να μην αποτελεί εξαίρεση: ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής XCM του 2012 Περικλής Ηλίας θα έβρισκε απέναντί του μεταξύ άλλων, τον Γερμανό Andreas Seewald, Παγκόσμιο Πρωταθλητή 2021 και 2ο στο Παγκόσμιο του 2022, τον επίσης Γερμανό Lukas Baum, νικητή του Cape Epic του 2022 και 3ο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, τον 2o στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023 Τσέχο Martin Stosek αλλά και τον Βέλγο Πρωταθλητή Ευρώπης 2023 Wout Alleman, ο οποίος αναδείχθηκε και τελικός νικητής του αγώνα.

Όπως μας είπε, «είναι ίσως ο πιο δύσκολος αγώνας μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από πλευράς συναγωνισμού. Τέσσερις ημέρες σε αρκετά τεχνικές διαδρομές, έχοντας απέναντί σου τους κορυφαίους αθλητές Marathon στον κόσμο, κάνουν τον αγώνα πολύ απαιτητικό».

Ο Πρωταθλητής μας ανταποκρίθηκε καλά σε αυτή την απαιτητική δοκιμασία, όμως ατυχίες κατά τη διάρκεια του 2ου ετάπ του στέρησαν ένα πλασάρισμα στην 20άδα της γενικής κατάταξης, περιορίζοντάς τον στην 31η θέση.

Περικλή συγχαρητήρια και καλώς όρισες πίσω στην Ελλάδα!

Φωτογραφίες

Cano Fotosports

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This