ΔΕΗ International Tour of Hellas

8 Μαΐου 2023 | Αγώνες, Διεθνή, Δρόμος

ΔΕΗ International Tour of Hellas

2-6 Μαΐου 2023

Ηράκλειο, Μυκήνες, Καλαμάτα, Costa Navarino, Κυπαρισσία, Αρχαία Ολυμπία

  • UCI 2.1

Cycling Greece

Στον κορυφαίο αγώνα στο Ελληνικό καλεντάρι, τον ΔΕΗ International Tour of Hellas, συμμετείχαν με την Εθνική ομάδα δρόμου Ανδρών οι Πρωταθλητές μας Γιώργος Μπούγλας και Περικλής Ηλίας.

Ο Γιώργος επέστρεψε στο Γύρο μετά το 2012, καθώς πέρυσι ήταν ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς, αφού λόγω τραυματισμού του στον Προεδρικό Γύρο Τουρκίας, και ενώ βρισκόταν σε κορυφαία αγωνιστική κατάσταση, δεν κατάφερε να βρεθεί στην εκκίνηση του σημαντικότερου αγώνα στο εγχώριο καλεντάρι.

Ο Περικλής, μετά την εκπληκτική του πορεία στον περσινό Γύρο, στον οποίο μάλιστα κατέλαβε και την 3η θέση στο 3ο ετάπ, προσθέτοντας στο εντυπωσιακό παλμαρέ του άλλη μία θέση στα βάθρα του αγώνα (είχαν προηγηθεί μία 1η και μία 3η θέση σε ετάπ του Γύρου του 2012), επανήλθε στη φετινή διοργάνωση με κύριο στόχο τη βοήθεια στην προσπάθεια συγκομιδής βαθμών UCI για τη διεκδίκηση μίας θέσης πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024.
Πρόλογος
Ξεκίνημα για τους πρωταθλητές μας και την Εθνική μας ομάδα, στον Πρόλογο 6 χλμ του ΔΕΗ International Tour of Hellas.
Στην 43η θέση, +41″ από τον νικητή του Προλόγου και πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης, Νεοζηλανδό Aaron Gate ο Γιώργος, στην 69η, +52″ ο Περικλής.
Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική Κύπρου και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ανέστη Κουρμπέτη, η 4η θέση στον πρόλογο από τον Ανδρέα Μιλτιάδη.

Φωτογραφίες © Νάσος Τριανταφύλλου / www.nassostriantafyllou.gr

1ο Ετάπ, Ηράκλειο – Ηράκλειο
Στη 13η θέση ο Γιώργος στο 1ο ετάπ του ΔΕΗ International Tour of Hellas μετά από μαζικό σπριντ στο Ηράκλειο. Στο γκρουπ και ο Περικλής Ηλίας!
Οι δύο πρωταθλητές μας διατηρούν τις διαφορές τους (+41″ και +52″ αντίστοιχα) από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης Aaron Gate.
2ο Ετάπ, Μυκήνες – Καλαμάτα
Διατηρούν τη διαφορά τους από τον Aaron Gate, πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης του ΔΕΗ International Tour of Hellas, οι πρωταθλητές μας, Γιώργος Μπούγλας (+41″) και Περικλής Ηλίας (+52″) μετά την ολοκλήρωση και του 2ου ετάπ, από τις Μυκήνες στην Καλαμάτα.
3ο Ετάπ, Costa Navarino – Κυπαρισσία
Άλλη μία ημέρα στο πρώτο γκρουπ ο Γιώργος Μπούγλας στο 3ο ετάπ του ΔΕΗ International Tour of Hellas, στα +42″ από τον νέο πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης Iuri Leitao.
Πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον έτερο πρωταθλητή μας Περικλή Ηλία, ο οποίος ενεπλάκη σε πτώση και αναγκάστηκε να αλλάξει ποδήλατο χάνοντας πολύτιμο χρόνο (+1’15”).
4ο Ετάπ, Costa Navarino – Αρχαία Ολυμπία
Με τον ΔΕΗ International Tour of Hellas να φτάνει στο τέλος του, μετά τον τερματισμό του 4ου ετάπ στην Αρχαία Ολυμπία, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τους πρωταθλητές μας Γιώργο Μπούγλα και Περικλή Ηλία, αλλά και όλους τους αθλητές της Εθνικής ομάδας για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, δίνοντας στη γαλανόλευκη την 7η θέση στην ομαδική κατάταξη.
Ο Γιώργος προσπάθησε και τις 4 ημέρες να πλασαριστεί καλά στα μαζικά σπριντ που έκριναν τις νίκες στα ετάπ, τερματίζοντας τελικά στη γενική κατάταξη στην 34η θέση, +49” από το νικητή του Γύρου Iuri Leitao.
O Περικλής μετά την ατυχία του στο 3ο ετάπ, πάλεψε για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα όσο μπορούσε, καταλαμβάνοντας την 56η θέση στη γενική κατάταξη, +1’21” από την κορυφή.
Ιδιαίτερη αναφορά και συγχαρητήρια αξίζει ο δικός μας, Ανέστης Κουρμπέτης, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κύπρου, αλλά και ολόκληρη η ομάδα συνολικά, για τις σπουδαίες επιτυχίες της κατάκτησης στης φανέλας των βουνών και της 6ης θέσης στη γενική κατάταξη από τον Ανδρέα Μιλτιάδη.
Επίσης συγχαρητήρια στη Cycling Greece για την επιτυχή διοργάνωση του Γύρου και ειδικότερα στον Βασίλη Αναστόπουλο, θεμελιώδη λίθο αυτής της προσπάθειας.
Άψογη δουλειά από τους προπονητές μας Γιώργο Μανιάτη και Νίκο Αγγελίδη, οι οποίοι με την τεράστια αγωνιστική εμπειρία τους, εκτέλεσαν άριστα τα καθήκοντα του οδηγού κομισάριου και moto media που τους ανατέθηκαν.
Την ανασκόπηση του ΔΕΗ International Tour of Hellas απολαύσαμε στις καθημερινές μεταδόσεις του Alpha TV σε περιγραφή του προπονητή μας Ανδρέα Τριανταφύλλου.

Φωτογραφίες © Νάσος Τριανταφύλλου / www.nassostriantafyllou.gr

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This