Ο Γιώργος Μπούγλας βραβεύτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

27 Μαρτίου 2024 | Διεθνή, Δρόμος, Νέα

H Eπιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ η Επιτροπή Aθλητών με την Πρόεδρο της κα. Βούλα Κοζομπόλη πέρα από την βράβευση των αθλητών, έστειλε και συμβολικό μήνυμα ότι είναι στο πλευρό όσων παράλληλα με την αθλητική καριέρα, σπουδάζουν σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο Πρωταθλητής μας Γιώργος Μπούγλας, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ από το 2013 και ο αθλητής που έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο αγώνισμα Δρόμου Αντοχής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος μιλώντας προς τους αθλητές είπε:  «Ως πρώην αθλητής γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι, να είσαι αθλητής υψηλού επιπέδου και να διεκδικείς μία σημαντική διάκριση. Απαιτούνται θυσίες και σκληρή προετοιμασία, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική.

Σε ένα τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων λοιπόν, είναι δύσκολο να βρει κανείς τον χώρο και τον χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι φυσικά αδύνατο, αλλά γνωρίζω καλά πόση προσπάθεια χρειάζεται. Όλοι εσείς έχετε αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, εάν έχετε πίστη, θέληση και αγάπη γι΄αυτό που κάνετε.  Μόνο τότε μπορείτε να συνδυάσετε μία σπουδαία αθλητική καριέρα με την ολοκλήρωση των σπουδών.

Παράλληλα δίνετε και το παράδειγμα στους συναθλητές σας, ότι εάν το πιστέψουν μπορούν να βάλουν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού επαγγελματικού μέλλοντος.»

Αμέσως μετά τη βράβευση ο Τρικαλινός πρωταθλητής αναχώρησε για τη Γαλλία όπου θα αγωνιστεί με την επαγγελματική του ομάδα Burgos BH σε δύο αγώνες: το 28ο Route Adélie de Vitré (UCI 1.1) και το 70ο Région Pays de la Loire Tour (UCI 2.1).

Γιώργο συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This