Πρεμιέρα για τον Μπούγλα στην Ισπανία

25 Ιανουαρίου 2024 | Διεθνή, Δρόμος, Νέα

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου ο Πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Μπούγλας πραγματοποίησε το αγωνιστικό του ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, την ισπανική Burgos BH.

Ο Γιώργος αγωνίστηκε με επιτυχία στο ιστορικό, 40ο Clàssica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi València (κατηγορίας UCI 1.1) καταλαμβάνοντας την 26η θέση, με τους Dylan Groenewegen (Jayco AlUla), Bryan Coquard (Cofidis) και Tim Torn Teutenberg (Lidl-Trek Future Racing) να απαρτίζουν το βάθρο του αγώνα.

Την Κυριακή στο 1ο Ruta de la Cerámica – Gran Premio Castellón (UCI 1.1) ο Τρικαλινός πρωταθλητής επιχείρησε να βάλει μπροστά την ομάδα του στην τελευταία ανάβαση της ημέρας, με αποτέλεσμα να χρεωθεί και να χάσει επαφή με τα πολλά γκρουπ που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης κλίσης, τερματίζοντας τελικά στην 85η θέση (+3’34”). Νικητής του αγώνα ο Michael Matthews της Jayco AlUla, με τους Gautherat (Decathlon AG2R La Mondiale) και Aranburu (Movistar) να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ρωτήσαμε τον Γιώργο πώς είναι να βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε όλα αυτά τα σπουδαία ονόματα και πώς διαχειρίζεται τη νέα καθημερινότητά του σε αυτό το νέο, σπουδαίο βήμα της καριέρας του.
«Προφανώς είναι όλα καινούργια για μένα. Από τον τρόπο που γίνεται το μίτινγκ πριν τους αγώνες μέσα στο πούλμαν της ομάδας, με τον DS να μας δείχνει σε βίντεο ακόμα και την κατάσταση του οδοστρώματος, το εφεδρικό ποδήλατο με ακριβώς το ίδιο setup στο αυτοκίνητο συνοδείας, μέχρι τις χειροποίητες μπάρες που πάντα έχει έτοιμες ο σονιέρ και το smoothie παντζάρι που μας φτιάχνει πριν τον αγώνα! Το επίπεδο οργάνωσης είναι πραγματικά πρωτόγνωρο.
Το ίδιο ισχύει και για το επίπεδο των αθλητών και των αγώνων. Βλέπετε τα ονόματα και τις ομάδες που συμμετέχουν. Ήδη από τους πρώτους αγώνες ο ρυθμός είναι πολύ δυνατός, με πολλούς τοπ αθλητές να βρίσκονται εδώ για να ξεκινήσουν τη σεζόν τους από την Ισπανία, ενώ οι πολλοί μονοήμεροι αγώνες είναι σημαντικό κίνητρο για τις ομάδες στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν βαθμούς από την αρχή της χρονιάς.
Στον πρώτο αγώνα είχα λίγο άγχος, όμως ξέρω ότι, για να βρίσκομαι εδώ, σημαίνει ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτές τις απαιτήσεις. Νομίζω ότι έχω μπει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, και σ’ αυτό έχουν βοηθήσει όλοι οι συναθλητές μου, υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ μας. Ήδη προσπαθώ να μάθω και τη γλώσσα, κάτι που θα με διευκολύνει ακόμα περισσότερο.
Προφανώς χρειάζεται κάποιος χρόνος, δεν είμαι άλλωστε ακόμα στο 100%, όμως πιστεύω στις δυνάμεις μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα μου».
Επειδή όπως γίνεται ευκολα αντιληπτό, είναι πλέον πιο δύσκολο από ποτέ στην 15ετή επαγγελματική του καριέρα να τον δούμε να αγωνίζεται στη χώρα μας, τον ρωτήσαμε αν θα τρέξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, και η απάντησή του ήταν θετική, καθώς η διατήρησή της φανέλας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί σπουδαίο κίνητρο για τον ίδιο.
Όπως επίσης σπουδαίο κίνητρο είναι και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024, όπου θα συναντήσει 5 (!) ακόμα συναθλητές του από την Burgos BH: τον Sebastián Mora (Ισπανία), τον Eric Antonio Fagundez (Ουρουγουάη), τον Jambaljamts Sainbayar (Μογγολία) και τους George Jackson και Aaron Gate (Νέα Ζηλανδία).
Ο Γιώργος Μπούγλας θα παραμείνει στην Ισπανία το επόμενο διάστημα, όπου θα αγωνιστεί σε ακόμα δύο αγώνες κατηγορίας UCI 1.1, το 17ο Trofeo Ses Salines-Felanitx την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου (εκκίνηση 12:45, ώρα Ελλάδας) και το 21ο Trofeo Playa de Palma – Palma την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, πριν αρχίσει να μπαίνει «στα βαθιά», με την 75η Volta a la Comunitat Valenciana (31/1-4-2) και την 39η Clasica de Almeria (11/2) κατηγορίας UCI 2.Pro και 1.Pro αντίστοιχα!
Φωτογραφίες

Burgos BH / Sprint Cycling Agency

kronoslogo

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

Share This