Ο Γιώργος Μπούγλας στην Pro Team Burgos-BH

4 Νοεμβρίου 2023 | Διεθνή, Δρόμος, Νέα

Ο Γιώργος Μπούγλας θα αγωνίζεται για το 2024 με την Ισπανική Pro Team Burgos BH!

Η Ισπανική ομάδα ανακοίνωσε χθες τη μεταγραφή και έτσι ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας (2014-2022-2023) μετά από 15 χρόνια σε Continental ομάδες, κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και γίνεται ο τρίτος Έλληνας ποδηλάτης μετά τους Βασίλη Αναστόπουλο και Γιάννη Ταμουρίδη – που τα τελευταία χρόνια γράφουν ιστορία ως προπονητές στο World Tour – που αγωνίζεται σε pro ομάδα.

Στον Κρόνο όπως είναι λογικό, η υπερηφάνεια περισσεύει αυτές τις ημέρες, βλέποντας άλλο ένα παιδί που τιμάει τη φανέλα της ομάδας μας να ξεχωρίζει στο διεθνές ποδηλατικό στερέωμα.

Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής στην Ισπανική ομάδα, μιλήσαμε με τον Τρικαλινό πρωταθλητή για τη σπουδαία εξέλιξη στην ήδη επιτυχημένη καριέρα του.

Φωτογραφίες © Νάσος Τριανταφύλλου, Team Matrix Powertag

Πότε εγινε η πρώτη επαφή με την Burgos-BH;

Έχω ξεκινήσει επαφές μαζί τους εδώ και δύο χρόνια, καθώς είχαν δει ότι όχι μόνο είμαι καλός σπρίντερ, αλλά ανηφορίζω και σχετικά καλά, οπότε τώρα, μετά τη χρονιά μου με τη Matrix Powertag, αποφάσισαν να μου δώσουν την ευκαιρία.

    Ήδη η Burgos-BH έχει προχωρήσει σε δυνατές κινήσεις φέτος με την απόκτηση των Aaron Gate και George Jackson από την Bolton Equities Black Spoke. Έχετε μιλησει για το ρόλο σου στην ομαδα;

    Στην ομάδα μπήκα σαν βασικός σπριντερ όπως και ο Jackson, αλλά επειδή θα υπάρχουν πολλοί αγώνες την ερχόμενη σεζόν, χρειάζονται επιπλέον επιλογές. Σίγουρα έχει γίνει μια πολύ γρήγορη και δυνατή ομάδα, στην οποία δεν θα με πειραζε καθόλου να γίνω και βοηθός αν χρειαστεί, προκειμένου να συνεισφέρω στην προσπάθεια της ομάδας.

    Η μεταγραφή σε ομάδα Pro Tour είναι σπουδαίο επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο μόλις άλλες δύο φορές έχουμε δει να το καταφέρνουν Έλληνες ποδηλάτες. Πώς αισθάνεσαι που θα αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο, με τη φανέλα μάλιστα του Πρωταθλητή Ελλάδας;

    Σίγουρα είναι κάτι που το ειχα όνειρο ζωής και μόνο χαρά και ενθουσιασμό αισθάνομαι που κατάφερα να το επιτύχω. Επίσης το να αγωνίζομαι σε pro αγώνες με την φανέλα του πρωταθλητή μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη και περηφάνια, και σίγουρα θα με κάνει να προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα ώστε να φανεί η σημαία μας διεθνώς και για να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου για την ανάδειξη της ελληνικής ποδηλασίας.

    Φωτογραφίες © Νάσος Τριανταφύλλου, Team Matrix Powertag

    Ποιο είναι το πρόγραμμά σου για το επόμενο διάστημα;

    Θα μείνω στην Ασία για να κάνω το off season μου, θα επιστρέψω στις 20 Νοεμβρίου στην Ελλάδα και θα πρέπει να βρίσκομαι στην Ισπανία την επόμενη μέρα για ένα μικρό καμπ της ομάδας για να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας και να πάρουμε τον εξοπλισμό προκειμένου να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για την νέα σεζόν

    Μετά από σχεδόν 15 χρόνια σε Continental ομάδες, φέτος έκανες μία από τις καλύτερες – αν οχι την καλύτερη – χρονιά σου. Πόσο σε βοήθησαν οι αγώνες στην Ασία με τη Matrix Powertag;

    Σίγουρα είχα πολύ μεγάλη βοήθεια από την Matrix! Σε κάθε αγώνα χωρίς να πούμε πολλά στο μίτινγκ, όλοι οι συναθλητές μου έδιναν την ψυχή τους ώστε να φέρω όσο το δυνατόν το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε από τους πρώτους αγώνες κιόλας στους οποίους πήραμε δυο συνεχόμενες νίκες.

    Επίσης το γεγονός ότι είχα άτομα που έχουν φέρει τεράστιες επιτυχίες σε Grand Tours και να δίνουν την ψυχή τους για μένα, με έκανε να αισθάνομαι ότι μόνο ανεβαίνοντας στο βάθρο θα ήταν μια μικρή ανταμοιβή προς αυτούς.

    Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω την Matrix Powertag γιατί ήμουν ο μόνος που πήρα το ελεύθερο να ταξιδεύω εκτός Ιαπωνίας όσο χρειαζόταν και να συμμετάσχω σε αγώνες με την Εθνική ομάδα στην προσπάθεια διεκδίκησης βαθμών για την πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

    Η οικογένεια του Κρόνου είναι ενθουσιασμένη βλέποντας έναν ακόμα αθλητή της να ξεχωρίζει. Τι μήνυμα θέλεις να τους μεταφέρεις;

    Η βοήθεια όλων στον Κρόνο είναι τεράστια όλα αυτά τα χρόνια. Ο Πρόεδρος κ. Παπάζογλου, ο κ. Γεωργίου και φυσικά ο Γιώργος Μανιάτης είναι δίπλα μου στηρίζοντάς με σε κάθε βήμα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά αλλά και να πω στα νέα παιδιά της ομάδας να συνεχίσουν να προσπαθούν και να κυνηγούν τα όνειρά τους και σίγουρα θα έχουν τις ευκαιρίες να πετύχουν τους στόχους τους.

    Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Αναστόπουλο που με την τεράστια εμπειρία του έχει σταθεί στο πλάι μου προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια.

    Γιώργο, σου ευχόμαστε καλή επιτυχία, η προσπάθειά σου είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια και σου αξίζει κάθε ανταμοιβή για αυτή!

    Συνέχισε να τιμάς τα Ελληνικά χρώματα και εμείς εδώ στον Κρόνο θα είμαστε πάντα δίπλα σου!

    kronoslogo

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

    Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα της ομάδας μας!

    Επιβεβαιώστε την εγγραφή σας στο email που σας στείλαμε!

    Share This